Το ISIS είναι μόλις 10 χλμ έξω από το Χαλέπι

Τουλάχιστον 300 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί από τις ρωσικές βομβαρδιστικές εφόδους στο συριακό έδαφος, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν 60 στόχους του ISIS.

"Ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 67 εξόδους από την αεροπορική βάση Χμάιμιμ (...) και βομβάρδισαν 60 τρομοκρατικούς στόχους" στις επαρχίες Ράκα, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Χαλέπι, δήλωσε ο στρατηγός Ιγκόρ Μακούσεφ, ο υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, σύμφωνα με τα πρακτορεία.

Την ίδια ώρα, μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει προς το Χαλέπι και βρίσκεται μόλις 10 χλμ έξω από την πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Συρίας.

Το Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης χώρας, είναι μοιρασμένο από τον Ιούλιο του 2012 ανάμεσα στο καθεστώς, που ελέγχει το δυτικό τμήμα της πόλης, και σε τομείς που ελέγχουν το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία), οργανώσεις ισλαμιστών που έχουν συμμαχήσει μαζί του και άλλες οργανώσεις των ανταρτών.

Το καθεστώς ελέγχει ακόμη περιοχές βόρεια της πόλης.