Ο εργοδότης της έκοψε το χέρι όταν προσπάθησε να δραπετεύσει

Οργή επικρατεί στην οικογένεια μιας γυναίκας από την Ινδία, της Καστούρι Μουνιραθινάμ, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε μια οικογένεια από τη Σαουδική Αραβία. Ο εργοδότης της, της έκοψε το χέρι όταν εκείνη προσπάθησε να δραπετεύσει επειδή, όπως αποκάλυψε στην οικογένειά της, οι εργοδότες της την κακοποιούσαν σωματικά και ψυχικά.

Η Καστούρι, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι από φτωχές περιοχές της Ινδίας, έφυγε από την πατρίδα και τα 4 παιδιά της για να εργαστεί ως εσωτερική οικιακή βοηθός σε πλούσιο σπίτι της Σαουδικής Αραβίας. Η γυναίκα από τον περασμένο Ιούλιο έφυγε από τη χώρα της γιατί μετά το γάμο των 3 παιδιών της αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

"Όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από τα βασανιστήρια και τις παρενοχλήσεις, η γυναίκα στην οποία εργαζόταν της έκοψε το χέρι" δήλωσε η αδελφή του θύματος σε ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Στον πανικό της να φύγει, η Καστούρι έπεσε από το μπαλκόνι με αποτέλεσμα να φέρει σοβαρά τραύματα και στη σπονδυλική στήλη.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τη νύχτα της 29ης Σεπτεμβρίου όταν εκείνη απείλησε τους εργοδότες της ότι θα τους καταγγείλει. Γείτονες την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουάρατζ κατήγγειλε τη βίαιη επίθεση. "Ακρωτηριασμός του χεριού Ινδής γυναίκας: Είμαστε ιδιαίτερα ταραγμένοι από τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στην Ινδή γυναίκα στη Σαουδική Αραβία" ανέφερε η Ινδή υπουργός σε ανάρτησή της στο Twitter.

Διπλωμάτες από την Ινδία προσπαθούν να οργανώσουν τον επαναπατρισμό της.

Τον περασμένο μήνα οι ινδικές αρχές διαμαρτυρήθηκαν στο Ριάντ αφότου Σαουδάραβας διπλωμάτης που κατηγορήθηκε για το βιασμό δύο γυναικών από το Νεπάλ σε διαμέρισμα στα περίχωρα του Νέου Δελχί εγκατέλειψε τη χώρα επικαλούμενος διπλωματική ασυλία.

Οι εργαζόμενοι που φτάνουν στη Σαουδική Αραβία από φτωχές χώρες υποχρεούνται να παραδώσουν τα διαβατήρια τους σε πράκτορες ή τους ίδιους τους εργοδότες τους. Έτσι συχνά πέφτουν θύματα εκβιασμού αφού δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα χωρίς την άδεια του εργοδότη τους.