Θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι σε οικογένεια υπερορθόδοξων Εβραίων

Τετραμελής οικογένεια υπερορθόδοξων Εβραίων δέχθηκε απόψε επίθεση με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα δύο μέλη της οικογένειας να χάσουν τη ζωή του.

Νεκροί πιθανότατα είναι ο πατέρας της οικογένειας και ένα από τα δύο παιδιά, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι "μία νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, ενώ ένα δίχρονο παιδί νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένο". 

Ο δράστης της επίθεσης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μέλος του οποίου ήταν ο δράστης. "Ο Μοχάνατ Σαφίκ Χαλάμπι, 19 ετών, είναι μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος του κινήματος που δεν κατονομάζεται.

Προηγουμένως , η οργάνωση είχε εκδώσει ανακοίνωση, χαιρετίζοντας την επίθεση ως "απάντηση στα τρομοκρατικά εγκλήματα" του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Το σημερινό επεισόδιο είναι το τελευταίο μίας σειράς γεγονότων που μαρτυρούν την αύξηση της έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Την Πέμπτη, ζευγάρι Ισραηλινών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκινήτό του στη Δυτική Οχθη, ενώ τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα.