Δεκαοκτώ Τούρκοι εργάτες απήχθησαν από ενόπλους στη Βαγδάτη

Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αντίστοιχες του Ιράκ και ερευνούν ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απαγωγή 18 εργαζομένων σε κατασκευαστική εταιρία στη Βαγδάτη, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο Κουρτουλμούς δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχει επαφή με έναν Τούρκο στρατιώτη που αγνοείται από αργά χθες βράδυ έπειτα από διασυνοριακά πυρά που εξαπολύθηκαν από περιοχή στη βόρεια Συρία η οποία ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης.

Νωρίτερα, το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι δεκαέξι Τούρκοι εργάτες απήχθησαν από άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα στη βορειοανατολική Βαγδάτη.

Οι εργάτες μεταφέρθηκαν στην κυρίως σιιτική περιοχή Χαμπιμπίγια γύρω στις 5 π.μ. τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ταξίαρχος Σάαντ Μάαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας Nurol Holding επιβεβαίωσε την απαγωγή 18 εργατών από άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές στη βορειοανατολική Βαγδάτη.

"Άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές έσπασαν την πόρτα στις 3.00 π.μ. και απήγαγαν όλους αυτούς τους ανθρώπους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nurol Ουγκούρ Ντογκάν.