Πακιστάν: Επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ σκότωσε τουλάχιστον έξι φερόμενους ως εξτρεμιστές και τραυμάτισε άλλους τέσσερις χθες Τρίτη σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Πακιστάν και πηγές σε φυλές της περιοχής ανέφεραν ότι επλήγη ένα κτίριο που χρησιμοποιούσαν μαχητές στο Νταταχέλ, ένα χωριό στο Βόρειο Ουαζιριστάν, όχι μακριά από τα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Το τηλεκατευθυνόμενο εκτόξευσε δύο πυραύλους και έπληξε ένα σπίτι που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές», είπε προεστός φυλής της περιοχής ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.

Τέτοια αεροσκάφη των ΗΠΑ επιτίθενται σε μέλη της αλ Κάιντα και ισλαμιστές στην παραμεθόρια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν επί χρόνια, αλλά οι επιδρομές αυτού του είδους έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Μέχρι στιγμής το 2015 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 12 επιδρομές τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με την οργάνωση Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Bureau of Investigative Journalism), που εδρεύει στη Βρετανία. Το 2014 είχαν γίνει 25 επιδρομές αυτής της φύσης, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση.