Μέλη της οικογένειας μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα

Μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν περιλαμβάνονται στα θύματα της συντριβής ενός ιδιωτικού αεροποπλάνου στη Βρετανία, έγινε σήμερα γνωστό από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος, ένα Embraer Phenom 300, συνετρίβη σε χώρο πλειστηριασμού αυτοκινήτων, ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μπλάκμπους, περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο πιλότος και τρεις επιβάτες σκοτώθηκαν, ενώ δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος.

Ο Σαουδάραβας πρεσβευτής στη Βρετανία, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter, "υποβάλει τα συλλυπητήριά του στους γιους του εκλιπόντος Μοχάμεντ μπιν Λάντεν και τους οικείους τους μετά το σοβαρό δυστύχημα ενός αεροπλάνου που μετέφερε μέλη της οικογένειας, το οποίο σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπλάκμπους".

Στο μήνυμα δεν διευκρινίζεται η ταυτότητα των θυμάτων.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε κάνει νωρίτερα γνωστό, επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες, πως πρόκειται για την μητριά του Οσάμα μπιν Λάντεν, την ετεροθαλή αδελφή του και τον σύζυγό της.

Η πρεσβεία διαβεβαιώνει επίσης πως θα εργασθεί μαζί με τις βρετανικές αρχές για τη διερεύνηση αυτής της συντριβής και για τον επαναπατρισμό των σορών στη Σαουδική Αραβία.

Ο πατέρας του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Μοχάμεντ μπιν Λάντεν, ήταν ένας μεγιστάνας του κατασκευαστικού τομέα. Η μεγάλη οικογένειά που άφησε πίσω του είναι πολύ γνωστή και έχει οικονομικά συμφέροντα που εκτείνονται σε πολλούς τομείς.

Ο ίδιος ο Μοχάμεντ μπιν Λάντεν σκοτώθηκε το 1967 σε αεροπορικό δυστύχημα στη Σαουδική Αραβία. Ο γιος του, ο Οσάμα, αρχηγός της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης αλ-Κάιντα, σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις τον Μάιο του 2011 στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις αρχές της σαουδαραβικής πολιτικής αεροπορίας, το αεροπλάνο ήταν νηολογημένο στη Σαουδική Αραβία. Το BBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι είχε απογειωθεί από το ιταλικό αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου.