Λουτρό αίματος σε τουρκική πόλη κοντά στο Κομπάνι

Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Σουρούκ στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας οι νεκροί από την έκρηξη ξεπερνούν τους 27 και οι τραυματίες τους 100.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για "τρομοκρατική επίθεση" ενώ Τούρκοι αξιωματουχοι δήλωσαν ανώνυμα στο Reuters η έκρηξη ενδέχεται να προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους

Η έκρηξη σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά της πόλης και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες στις οποίες πτώματα φαίνονται να κείτονται κάτω από δένδρα.

"Είδα περισσότερα από 20 πτώματα. Θεωρώ ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγαλύτερος από 50. Ακόμη τους μεταφέρουν με ασθενοφόρα. 'Ηταν μία τεράστια έκρηξη. Όλοι τρανταχτήκαμε", είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μεχμέτ.

Η Περβίν Μπουλντάν, μία βουλευτής του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που νεαροί Κούρδοι συγκεντρώνονταν στο πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο Κομπάνι.

Η Σουρούκ βρίσκεται περίπου 10 χλμ από την πόλη Κομπάνι όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις και που βρίσκεται υπό το συνεχές σφυροκόπημα των τζιχαντιστών.

Λίγο αργότερα,  επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε και στο γειτονικό Κομπάνι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

"Καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου στο νότιο Κομπάνι. Δύο κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έκρηξη", δήλωσε ο