Ούτε 200 ανθρώπους τον χρόνο δεν εκτελεί η Βόρεια Κορέα…

Σχεδόν 1.400 Βορειοκορεάτες εκτελέστηκαν δημόσια μεταξύ των ετών 2000 και 2013 , σύμφωνα με νέα έρευνα, που δείχνει ότι ο αριθμός των εκτελέσεων έφτασε στους 160 το 2009 ενώ αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά το 2013, όταν ήρθε στην εξουσία ο Kιμ Γιονγκ Ουν.

Το Κορεατικό Ινστιτούτο για την Εθνική Ενοποίηση , το οποία χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, στην ετήσια εκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε ότι στη Βόρεια Κορέα έγιναν 1.382 δημόσιες, καταγεγραμμένες εκτελέσεις τα τελευταία 13 χρόνια ενώ ο αριθμός των εκτελέσεων έκτοτε μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα καταμετρηθεί. Επιπλέον, ο αριθμός των εκτελέσεων που έγιναν κρυφά είναι αδύνατον να εξακριβωθεί, αλλά είναι πολύ σημαντικός. Τα στοιχεία βασίζονται σε μαρτυρίες αποστατών από τη Βόρεια Κορέα που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Guardian, οι πολίτες – επί Κιμ Γιονγκ Ουν- αναγκάζονται πλέον να παρακολουθούν εκτελέσεις με αποτρόπαιες πρακτικές σε γεμάτα στάδια και συνήθως οι εκτελεσθέντες χάνουν την ζωή τους για εντελώς... υποκειμενικά αδικήματα. 

Ο αριθμός των εκτελέσεων του Νοτιοκορεατικού Ινστιστούτου επιβεβαιώνεται εν μέρη και από την Διεθνή Αμνηστία, σύμφωνα με την οποία το 2013 εκτελέσθηκαν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας τουλάχιστον 70 θανατικές ποινές. Καθώς όμως στην χώρα δεν επιτρέπονται Διεθνείς Οργανώσεις, επισημαίνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των εκτελέσεων ειναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος.