Τουρκία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας Σελίμ Κιράζ

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Τούρκος εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C).

Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν και γιατροί. Ο εισαγγελέας "ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε (στο νοσοκομείο)... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας", ανέφεραν σε μια συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, δύο από τους δράστες της ομηρίας του σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο δικαστήριο.

Νωρίτερα, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι λίγο μετά τις 20:30 ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις στο εσωτερικό του δικαστικού Μεγάρου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κιράζ κρατήθηκε όμηρος από την ένοπλη αριστερή οργάνωση στην Τουρκία DHKP/C, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την ομηρία.

Ο Κιράζ ήταν ο εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που ξεψύχησε μετά από 269 μέρες σε κώμα, μετά τον τραυματισμό του από πυρά αστυνομικών.

Ο 15χρονος είχε συμμετάσχει σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με επίκεντρο το Πάρκο Γκεζί.

Ο Ελβάν είχε τραυματιστεί στις 16 Ιουνίου του 2013.