Ινδία: Απαγορεύτηκε ντοκιμαντέρ για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας

Δικαστήριο της Ινδίας απαγόρευσε την προβολή ντοκιμαντέρ που αφορά στον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2012.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί ήταν αυτή που ζήτησε την απαγόρευση της προβολής στην Ινδία του ντοκιμαντέρ "Κόρη της Ινδίας" λόγω του "επιλήψιμου περιεχομένου" του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ράτζαν Μπαγκάτ.

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, περιέχει και μια επίμαχη συνέντευξή ενός από τους καταδικασθέντες για το βιασμό, του Μουκές Σινχ. Ο Σινχ σόκαρε με τις δηλώσεις του λέγοντας ότι το θύμα "δεν έπρεπε να αντισταθεί" αλλά και κάτσει και να υπομείνει αυτό που της συνέβη.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ δήλωσε αναστατωμένη από την απόφαση αυτή.

"Η απόφαση του δικαστηρίου μου ραγίζει την καρδιά", δήλωσε. "Όσο περισσότερο θα προσπαθούν να εμποδίσουν την ταινία, τόσο πιο ζωηρό θα είναι το ενδιαφέρον του κόσμου γι' αυτή. Τώρα όλοι θέλουν να την δουν".

Η φοιτήτρια κινησιοθεραπείας υπέκυψε στα τραύματά της 13 ημέρες αφού δέχθηκε την άγρια επίθεση μέσα σ' ένα λεωφορείο, στο οποίο είχε επιβιβασθεί μαζί μ' έναν φίλο της αφού βγήκαν από κινηματογράφο στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Το έγκλημα αυτό προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία. Έφερε στο φως τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στη χώρα και επέφερε μια σκλήρυνση του νόμου για τη σεξουαλική βία.