Ποιος είναι ο έλληνας προπονητής της εθνικής Αυστραλίας;

Γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και οπαδός της ΑΕΚ είναι ο ομογενής τεχνικός της εθνικής ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος σήμερα οδήγησε την ομάδα του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διάκρισή της.

Υπό την καθοδήγηση του Ποστέκογλου τα "καγκουρό" νίκησαν την αήττητη έως τώρα Ν. Κορέα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ασίας και κατέκτησαν το πολύτιμο έπαθλο.

Πάνω από 80.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον δραματικό τελικό και αυτή τη στιγμή οι Αυστραλοί έχουν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς απ' άκρη, σ' άκρη, σε όλη τη χώρα.

"Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου" είπε ο Ποστέκογλου μετά τον αγώνα.

Ο ομογενής τεχνικός κατέκτησε πρωταθλήματα Αυστραλίας σαν παίκτης και προπονητής με την Ελλάδα Μελβούρνης.
Επίσης ως τεχνικός κατέκτησε πρωταθλήματα και με την ομάδα της Μπρίσμπαν και θεωρείται ο πιο πετυχημένος προπονητής της Αυστραλίας.

Για κάποιο διάστημα διετέλεσε και προπονητής της Παναχαϊκής, από όπου απολύθηκε...

Στον αποψινό αγώνα πρώτη η Αυστραλία άνοιξε το σκορ με σουτ του νεαρού Μάσιμο Λουόνγκο, για να ισοφαρίσουν οι Κορεάτες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας με τον Σον Χέουνγκ-μιν.
Στην παράταση που ακολούθησε, ο Τζέιμς Τροΐσι (η μητέρα του είναι Ελληνίδα) πέτυχε το νικητήριο τέρμα και έδωσε τη νίκη και το κύπελλο στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο τέρματα που δέχθηκε απόψε η Ν. Κορέα ήταν και τα μοναδικά που δέχθηκε σε όλο το τουρνουά.