ΗΠΑ: 18 αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ σε Ιράκ – Συρία

Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι, αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους στο διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποίησαν έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των ισλαμιστών στη Συρία και 12 επιδρομές στο Ιράκ, εντείνοντας την στρατιωτική πίεση κατά των τζιχαντιστών.

Οι αεροπορικές επιδρομές που εκτελέστηκαν από τις 8 π.μ. τοπική ώρα της Τετάρτης έως τις 8 π.μ της Πέμπτης, είχαν στόχο θέσεις ισλαμιστών κοντά στο Κομπάνι πλήττοντας θέσεις μάχης, τρεις τακτικές μονάδες και μία μεγάλη μονάδα, του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του διεθνούς συνασπισμού.

Το Πεντάγωνο αυτή την εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί από το 90% του Κομπάνι την κουρδική πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία όπου οι μάχες μαίνονται επί τέσσερις μήνες.

Οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, έγιναν κοντά στο Αλ Άσαντ, στο Αρ Ρουτμπάχ, στη Μοσούλη, το Σινιάρ και το Ταλ Αφάρ, όπου χτυπήθηκαν τακτικές μονάδες, κτίρια, οχήματα και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων του Ισλαμικού Κράτους.