“Μετεξεταστέα” η Αυστραλία στην πρόληψη για την κλιματική αλλαγή

Υψηλά επίπεδα εκπομπών και έλλειψη προόδου

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας των χωρών όλου του κόσμου, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιείται στο Περού... η Αυστραλία.

Η Αυστραλία κατατάσσεται στην προτελευταία θέση –στην τελευταία θέση βρίσκεται η Σαουδική Αραβία- στον πίνακα αξιολόγησης των χωρών ως προς τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής.

Υψηλά επίπεδα εκπομπών αερίων και έλλειψη προόδου σε θέματα που αφορούν την εθνική πολιτική και την πολιτική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαπίστωσε ο δείκτης απόδοσης για την κλιματική αλλαγή, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Η Αυστραλία "κατρακύλησε" στον πίνακα εξαιτίας της κατάργησης του φόρου για το διοξείδιο του άνθρακα, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ, σημειώνει δημοσίευμα του βρετανικού Independent.

Ο πρωθυπουργός της χώρας πρόσφατα δέχτηκε τα «πυρά» του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και άλλων ηγετών στη Σύνοδο των G20, όταν εμφανίστηκε να αποφεύγει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Άμποτ, από την πλευρά του, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, τόνισε ότι η Αυστραλία δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη και ισχυρίστηκε ότι η πολιτική του αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίων κατά 5%.