Πελέ: Είμαι καλά, ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι μου

"Είμαι καλά, δεν είμαι στην Εντατική, απλά πήγα σε ειδικό δωμάτιο του ίδιου νοσοκομείου" έγραψε ο Πελέ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τα όσα ακούγονται τελευταία.

Όμως, οι αντιφατικές δηλώσεις και πληροφορίες που έρχονται από το νοσοκομείο κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν την αγωνία για την πορεία του 74χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη διάψευση για τη μεταφορά του στην Εντατική, λόγω ουρολοίμωξης, βραζιλιανικά μίντια μετέδωσαν ότι ο Πελέ δεν ανταποκρίνεται στην αντιβίωση που του χορηγείται και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Ο κατά κόσμον Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο από τη Δευτέρα. Είχε υποβληθεί στις 13 Νοεμβρίου σε επέμβαση για την αφαίρεση πέτρας από τους νεφρούς, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να εισαχθεί εκ νέου στην κλινική.

"Είναι καλά και απλά δεν τον βοηθούσαν τόσες επισκέψεις. Ετσι τον μεταφέραμε σε μια πιο ήσυχη γωνιά. Λογικά θα βγει από το νοσοκομείο σε λίγες ημέρες" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πελέ.

Ο 74χρονος βετεράνος του ποδοσφαίρου πάντως έγραψε επιπλέον στο λογαριασμό του: "Είμαι ευλογημένος που δέχομαι την αγάπη και την υποστήριξή σας. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν είναι κάτι σοβαρό. Ανυπομονώ να περάσω τις γιορτές με την οικογένειά μου και να αρχίσω τη νέα χρονιά με υγεία και με πολλά ταξίδια που έχω προγραμματίσει".

Ο Πολ Κίμσλι, ατζέντης του Πελέ, είπε ότι τα ταξίδια στην Αυστραλία, Κίνα, Νιγηρία και Αζερμπαϊτζάν για τις αρχές του 2015, θα γίνουν.