Σε θέση κλειδί διόρισε τη νεότερη αδερφή του ο Κιμ Γιουνκ Ουν

Η 26χρονη Κιμ Γιο-Γιονγκ - η νεότερη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν - τοποθετήθηκε σε ρόλο κλειδί στην πολιτική ιεραρχία της χώρας.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Κιμ Γιο-Γιονγκ ανέλαβε "υποδιευθύντρια τμήματος" της πανίσχυρης Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος, του μοναδικού κόμματος στη χώρα και, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η επιρροή της αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια .

Κανείς δεν ξέρει ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες της Κιμ Γιο-Γιονγκ πιθανότατα τέθηκε είτε επικεφαλής του οργανωτικού τμήματος, που είναι στρατηγικής σημασίας μονάδα η οποία ασχολείται με τον διορισμό του προσωπικού, είτε επικεφαλής της μονάδας προπαγάνδας.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές, η αδελφή του βορειοκοράτη ηγέτη ετοιμάζεται να παίξει τον ίδιο ρόλο που ασκούσε και η ισχυρή θεία της Κιμ Κιονγκ-Χουί, 68 ετών. Αυτή ήταν επί δεκαετίες η στενή σύμβουλος του αδελφού της Κιμ Γιονγκ-Ιλ, κατέχοντας καίριες θέσεις στο κόμμα, ενώ το 2010 έγινε στρατηγός τεσσάρων αστέρων. Μετά την εκτέλεση του συζύγου της που κατηγορήθηκε για προδοσία, η Κιμ Κιονγκ-Χουί εξαφανίσθηκε από τη δημόσια ζωή.

Η 26χρονη εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011 στην κηδεία του πατέρα της Κιμ Γιονγκ-Ιλ, τον οποίο διαδέχτηκε ο Γιονγκ-Ουν. Εθεάθη επανειλημμένα δίπλα στον αδελφό της σε πολιτικές εκδηλώσεις και "ταξίδια καθοδήγησης" στη χώρα κατά τα οποία ο βορειοκορεάτης ηγέτης παρέχει συμβουλές τεχνικής φύσης σε όλους τους τομείς: βιομηχανικό, αγροτικό, εκπαιδευτικό, στρατιωτικό κ.ά.

Η οικογένεια Κιμ, η μοναδική κομμουνιστική δυναστεία στην ιστορία, κυβερνά τη Βόρεια Κορέα από το τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-1953).