Ερντογάν: Οι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική, όχι ο Κολόμβος

Αλλάζει ότι γνωρίζαμε για την ανακάλυψη της Αμερικής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν, περνώντας την ιστορία σε μια άλλη διάσταση.

Μιλώντας στην πρώτη συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών των μουσουλμάνων της Λατινικής Αμερικής, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Αμερική δεν ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο αλλά από τους Μουσουλμάνους, οι οποίοι είχαν φτάσει στην ήπειρο το 1178 και είχαν προλάβει να διαδώσουν το Ισλάμ, πολύ νωρίτερα από τους Ευρωπαίους το 1492.

"Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φτάσει στις ακτές της Αμερικής το 1178. Στα ημερολόγιά του, ο Χριστόφορος Κολόμβος αναφέρθηκε στην παρουσία του τεμένους στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα" είπε ο Ερντογάν στους θρησκευτικούς ηγέτες των μουσουλμάνων της Λατινικής Αμερικής. 

Ο πρώτος που το υποστήριξε αυτό ήταν ο δόκτωρ Υoussef Mroueh από το Ίδρυμα Σουνιτών της Αμερικής (As-Sunnah Foundation of America), ο οποίος έγραψε το 1996 ότι "όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Γκιμπάρα, στις ακτές της ανατολικής Κούβα στις 21 Οκτωβρίου του 1492, είδε ένα τζαμί στην κορυφή ενός ωραίου βουνού".

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χουριέτ, ποτέ δεν έχει βρεθεί ένα τζαμί ή άλλη προ-κολομβιανή ισλαμική κατασκευή στην Κούβα ενώ αρκετοί μουσουλμάνοι λόγιοι το μεταφράζουν ως μεταφορά, ότι δηλαδή το βουνό έμοιαζε με μιναρέ. 

Παρόλα αυτά, μιλώντας με αυτές τις αποδείξεις(!), ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να χτίσει ένα τζαμί "σε εκείνο τον λόφο" στην Κούβα, εάν οι αρχές χορηγήσουν την άδεια.