Νετανιάχου: Κατεδαφίστε τα σπίτια “τρομοκρατών” στην Ιερουσαλήμ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε σήμερα την κατεδάφιση των σπιτιών των δραστών "τρομοκρατικών" επιθέσεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Πλατεία των Τζαμιών.

Οι δρόμοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Παλιάς Πόλης, έγιναν και σήμερα πεδίο μάχης μεταξύ μουσουλμάνων Παλαιστινίων και ισραηλινών αστυνομικών. Μετά την προσευχή της παρασκευής, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από τον καταυλισμό προσφύγων Σουάφατ έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, βομβίδες κρότου και δακρυγόνα.

Η απόφαση για κατεδάφιση των σπιτιών των "τρομοκρατών" ελήφθη την Πέμπτη βράδυ, στη διάρκεια των διαβουλεύσεων που είχε ο Νετανιάχου με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά δεν αφορά τα σπίτια των δραστών των τριών επιθέσεων με αυτοκίνητο που έγινα τις τελευταίες 15 ημέρες και οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Για υλοποιηθεί η απόφαση θα πρέπει - τυπικά- να εγκριθεί από το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι κατεδαφίσεις αυτές οξύνουν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα, την ώρα που η κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι ήδη ιδιαίτερα τεταμένη. Η τελευταία τιμωρητική κατεδάφιση σπιτιού στην περιοχή είχε γίνει τον Απρίλιο του 2009 — επρόκειτο για το σπίτι ενός Παλαιστίνιου που είχε σκοτώσει τρεις Ισραηλινούς με έναν εκσκαφέα.