Πρώτη δεξίωση για την πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, μετά από 11 χρόνια

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας και μελλοντική αυτοκράτειρα, Μασάκο, παρευρέθηκε - για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια - σε μια επίσημη δεξίωση προς τιμήν της Ολλανδικής Βασιλικής Οικογένειας που επισκέπτεται το Τόκιο.

Την Τετάρτη, η 50χρονη πριγκίπισσα υποδέχθηκε τον βασιλιά Ουίλιαμ-Αλέξανδρο και την σύζυγό του, βασίλισσα Μάξιμα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι. Ήταν η πρώτη εμφάνισή της σε τελετή καλωσορίσματος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η πριγκίπισσα Μασάκο, 50 ετών, είναι η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, Ναρουχίτο. Από την ένταξη της στην αυτοκρατορική οικογένεια το 1993, η μελλοντική αυτοκράτειρα άρχισε να υποφέρει από μια ασθένεια, “σχετική” με το άγχος. Από τη γέννηση της κόρης τους, το 2001, έκανε σπάνια δημόσιες εμφανίσεις και σε μεγάλο βαθμό έμεινε μακριά από τα βασιλικά της καθήκοντα.

Πέρσι το καλοκαίρι, το ιαπωνικό πριγκιπικό ζευγάρι ταξίδεψε στην Ολλανδία για να παρευρεθεί στην τελετή στέψης του Ολλανδού βασιλιά, γεγονός που θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως ένα σημάδι της ψυχολογικής ανάκαμψής της.