Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα από κατολίσθηση

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σήμερα σε κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα, ενώ τουλάχιστον 200 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η πλαγιά του βουνού υποχώρησε και έθαψε κάτω από τόνους λάσπης τα σπίτια του χωριού Χαλντουμούλα, σε απόσταση 190 χλμ. προς την ενδοχώρα από την πρωτεύουσα Κολόμπο, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύκτας. 

Περίπου 500 στρατιώτες εστάλησαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά οι βροχοπτώσεις και νέες κατολισθήσεις που σημειώνονται στην περιοχή εμποδίζουν τις προσπάθειες.

Καθώς έπεσε η νύχτα και επειδή υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις, τα σωστικά συνεργεία διέκοψαν τις έρευες τους για επιζώντες. "Θα συνεχίσουμε από αύριο", δήλωσε ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών, Μαχίντα Αμαραουίρα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών Σάραθ Λαλ Κουμάρα είχε δηλώσει πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατολίσθηση και ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 300.

Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάκσα έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών να στείλουν επιπλέον συνεργεία για να βοηθήσουν τους πληγέντες.