Πεσμεργκά πηγαίνουν στην Κομπάνι με όπλα και αντιαρματικά

Μια ομάδα περίπου 150 Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά διέσχισε τη νύχτα τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, και πηγαίνουν στην Κομπάνι, μεταφέροντας μάλιστα όπλα και αντιαρματικά συστήματα.

Πρόκειται για την πρώτη ομάδα μαχητών που περνά από την Τουρκία στη Συρία για να ενισχύσει τους Κούρδους που υπερασπίζονται την Κομπάνι.

Άλλες ομάδες Πεσμεργκά βρίσκονται σε άλλα σημεία της τουρκο-συριακής μεθορίου, έτοιμες να κατευθυνθούν προς την Κομπάνι.

Τοπικός Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι ομάδα των Πεσμεργκά βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία στην περιοχή του Σούρουτς, στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα. Έφθασε αεροπορικά στο τουρκικό έδαφος και περιμένει άλλη ομάδα που μεταφέρεται οδικώς για να διασχίσουν μαζί τα σύνορα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ομάδα πεσμεργκά που διέσχισε το πρωί τα τουρκο-ιρακινά σύνορα, από το συνοριακό πέρασμα Χάμπουρ, μετέφερε βαρέα όπλα.

Ο Σάλεχ Μόσλεμ, συμπροεδρεύων του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης των Κούρδων της Συρίας, δήλωσε ότι οι ιρακινοί Πεσμεργκά, που αναμένεται να φθάσουν εντός της ημέρας στην Κομπάνι, θα μεταφέρουν μαζί τους αντιαρματικά όπλα, τα οποία θα βοηθήσουν τους Σύρους Κούρδους μαχητές υπερασπιστές της πόλης κατά των δυνάμεων των τζιχαντιστών που χρησιμοποιούν τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα στην επίθεσή τους.