Σε ντουλάπα κρύφτηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά την ώρα της επίθεσης

Την ώρα που ο 32χρονος Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό εισέβαλε με την καραμπίνα του στο κτίριο του Κοινοβουλίου και άνοιξε πυρ, ο πρωθυπουργός του Καναδά βρισκόταν μόλις 20 μέτρα μακρυά, σε μια αίθουσα στον κεντρικό διάδρομο του κτιρίου και μιλούσε με του βουλευτές του.

Λίγη ώρα αργότερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε και είναι σώος. Σήμερα, η εφημερίδα Globe and Mail αποκάλυψε ότι ο Στίβεν Χάρπερ κρύφτηκε σε μια ντουλάπα που βρισκόταν στην αίθουσα, για ένα τέταρτο, μέχρι να τον φυγαδεύσουν οι άνδρες της ασφάλειας από το κτίριο.

Μόλις ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, κάποιοι «γνώριζαν ότι υπάρχει μια ντουλάπα» σε αυτή την τεράστια αίθουσα και ο Χάρπερ «στριμώχτηκε μέσα εκεί», δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους βουλευτές που ήταν παρόντες.

«Πολλοί βουλευτές πίστεψαν ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε να βγει από την αίθουσα και δεν γνώριζαν ότι στην πραγματικότητα βρισκόταν στο στενό αυτό ντουλάπι», διηγήθηκε ένας άλλος.

Παράλληλα στην αίθουσα υπήρχαν «15 σημαίες κρεμασμένες» και οι βουλευτές «τις κατέβασαν όλες, εκτός από δύο». Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τους ιστούς τους «κρατώντας τους σαν δόρατα» για «να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε εισέβαλε», πρόσθεσε η ίδια πηγή.