ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης έξω από τη Βουλή του Καναδά

Την στιγμή που ο 32χρονος Μάικλ Ζεχάφ Μπιμπό ορμά στην πλατεία έξω από το Κοινοβούλιο του Καναδά, στο Μνημείο των πεσόντων στην Οτάβα και ανοίγει πυρ, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. 

Στα πλάνα φαίνεται ο δράστης να βγαίνει από το αυτοκίνητο του και τρέχει στην κατάμεστη πλατεία κρατώντας όπλο και πυροβολώντας αδιακρίτως, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη-φρουρό του Μνημείου. 

Εν συνεχεία επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και κατευθύνεται στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Παρκάρει το αυτοκίνητο λίγα μόλις μέτρα από δύο περιπολικά της αστυνομίας και εισβάλλει στο κτίριο, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας είναι μόλις 20 μέτρα μακρυά, στην αίθουσα του κοινοβουλίου και μιλά στους βουλευτές.  

Έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες, ο 32χρονος πέφτει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, κατά την διάρκεια της καταδίωξις του μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της αστυνομίας, ο Μπιμπό πιθανότατα έδρασε μόνος του. Ήταν Καναδός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ και ενδέχεται να είχε και υπηκοότητα Λιβύης.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών στο BBC, o δράστης - αν και οπωσδήποτε "ριζοσπαστικός"- δεν ήταν στον κατάλογο των ατόμων υψηλού κινδύνου για σχέσεις με του τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής.