Μάνα ενόπλου Καναδού: Κλαίω για το θύμα, όχι για τον γιο μου

Ένας καναδός πολίτης που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, ο Μικέλ Ζέα- Μπιμπού, ήταν ο άνθρωπος που σκόρπισε τον τρόμο χθες στην Οτάβα, ανοίγοντας πυρ γύρω από το κοινοβούλιο του Καναδά και σκοτώνοντας εναν στρατιώτη του Μνημείου των Πεσόντων.

Σήμερα, η μητέρα του 32χρονου “ύποπτου τζιχαντιστή”- όπως σχολιάζουν τα καναδικάμεσα ενημέρωσης - μίλησε για την πράξη του γιου της και δήλωσε ότι δεν έχει λόγια για να περιγράψει την λύπη που νιώθει για τον νεκρό 25χρονο στρατιώτη και την οικογένειά του.

"Μπορεί ποτέ κανείς να εξηγήσει κάτι σαν αυτό; Λυπάμαι πολύ. Αν κλαίω είναι για αυτούς τους ανθρώπους, όχι για τον γιο μου." είπε η Σούζαν Μπιμπού, αξιωματούχοςτης μεταναστευτικής υπηρεσίας του Καναδά.

Νωρίτερα,οι γονείς του δράστη-που σκοτώθηκε κατα την διάρκεια της καταδίωξης απότην αστυνομία- εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία εξέφραζαν τον αποτροπιασμό και τη θλίψη τους για ό, τι συνέβη.

"Λυπόμαστε πολύ που ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Έχασε τα πάντα και αφήνει πίσω του μια οικογένεια η οποία δεν μπορεί παρά να αισθάνεται πόνο και οδύνη. Τους απευθύνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας, μολονότι οι λέξεις φαντάζουν πλέον άχρηστες" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Είμαστε θυμωμένοι με τον γιο μας" ανέφεραν, εξηγώντας ότι "φαινόταν χαμένος και δεν ταίριαζε με την κοινωνία". Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μητέρα του είχε να τον δει πέντε χρόνια και μίλησε μαζί του μόνο μία φορά, κατα τη διάρκεια γεύματος, την περασμένη εβδομάδα. "Επομένως, ελάχιστα ξέρω να σας πω για το που ήταν και τι έκανε".

Ο Μικέλ Ζέα- Μπιμπού, πριν ασπαστεί το Ισλάμ λεγόνταν Μικέλ Ζοζέφ Χολ. Όπως διαπιστώθηκε είχε ποινικό μητρώο και του είχε επιβληθέι απαγόρευση εξόδου από τον Καναδά καθώς είχε χαρακτηριστεί ως «ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου».