Ελληνοαυστραλή κατηγορεί αεροπορική εταιρεία για θρησκευτική διάκριση

Μια Ελληνοαυστραλή, πρώην υπάλληλος της Qantas, κατηγορεί την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών υπαλλήλων της.

Η Γεωργίνα Σαρικούδη από τη Μελβούρνη, που δηλώνει Χριστιανή Ορθόδοξη, υποστηρίζει ότι η Qantas άλλαξε πέρσι τον κώδικα για τις ενδυμασίες του προσωπικού της και ενώ επιτρέπει σε Μουσουλμάνες να φορούν κασκόλ, απαγορεύει στις Χριστιανές να φορούν σταυρό.

Η ίδια λέει ότι «ανακρίθηκε» και «περιγελάστηκε» από διευθυντές της Qantas επειδή φορούσε κολιέ με σταυρό και υποχρεώθηκε να το αφαιρέσει.

Η κα Σαρικούδη πέρσι δέχθηκε να παραιτηθεί οικιοθελώς από την Qantas αλλά τώρα προσέφυγε στην υπηρεσία Victorian Civil and Administrative Tribunal κατηγορώντας την αεροπορική εταιρία για «θρησκευτική διάκριση» όπως γράφει η εφημερίδα Herald Sun.

Η κα Σαρικούδη ζητά να υποχρεώσει την εταιρία να άρει τις «απαγορεύσεις της» όσον αφορά την χρήση θρησκευτικών συμβόλων.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως η Qantas δεν απαγορεύει στο προσωπικό της να φορά θρησκευτικά σύμβολα κάτω από την στολή της, κάτι που κάνουν εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της εταιρίας.