Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε Αμερικανό κρατούμενο

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα την απελευθέρωση του Τζέφρι Φόουλι, ενός εκ των τριών Αμερικανών κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα, διευκρινίζοντας ότι έχει δρομολογηθεί ήδη η επιστροφή του προκειμένου να ξανασυναντηθεί με την οικογένειά του.

«Επετράπη στον Τζέφρι Φόουλι να αποχωρήσει από τη Βόρεια Κορέα» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο, ο Φόουλι κατηγορήθηκε ότι άφησε μια βίβλο σε ένα ξενοδοχείο.

Παράλληλα, ο Έρνεστ κάλεσε την Πιονγιάνγκ για την απελευθέρωση των άλλων δύο Αμερικανών που κρατούνται στην χώρα αυτή.

«Αν και πρόκειται για μια θετική απάντηση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην κράτηση των Κένεθ Μπάε και Μάθιου Μίλερ και καλούμε για μία ακόμα φορά τη Βόρεια Κορέα να τους αφήσει αμέσως ελεύθερους» δήλωσε ο Έρνεστ.

Ο Κένεθ Μπάε συνελήφθηκε το Νοέμβριου του 2012. Κατηγορήθηκε ότι είναι ένας ευαγγελιστής χριστιανός που προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.

Ο Μάθιου Μίλερ συνελήφθη τον Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια καταναγκαστικών έργων. Σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα «διέπραξε εχθρικές πράξεις» εισερχόμενος στην επικράτειά της «παριστάνοντας τον τουρίστα».