Οι τζιχαντιστές πούλησαν γυναίκα με το παιδί της για 12 δολάρια

"Ένας 50χρονος άνδρας με σκούρα γενειάδα ήρθε να με αγοράσει. Από εκείνη την ημέρα δεν θέλω πια να ζω" εξομολογείται η Άμσα, μία από τις εκατοντάδες γυναίκες Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ που αιχμαλωτίστηκαν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και στη συνέχεια πουλήθηκαν ως νύφες-σκλάβες σε άλλους, πιστούς στον αγώνα του χαλιφάτου, μουσουλμάνους.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph, τα άλλα κορίτσια και οι γυναίκες αιχμάλωτες πωλήθηκαν για πολύ περισσότερα. Όμως η Άμσα είναι χήρα (οι τζιχαντιστές σκότωσαν τον άντρα της μπροστά τα μάτια της) με ένα παιδί και έγκυος στο δεύτερο - έτσι η τιμή της έπεσε αρκετά. 

Το μόνο έλεος που της έδειξαν - τόσο οι... πωλητές της όσο και ο αγοραστής - ήταν να την αφήσουν να κρατήσουν το 2χρονο αγοράκι της. 

Από τον Αύγουστο, οπότε και οι τζιχαντιστες κατέλαβαν το χωριό των Γιαζίντι στο Ιράκ, η Άμσα φυλακίστηκε με εκατοντάδες άλλες γυναίκες και μικρά κορίτσια. Από την φυλακή έβγαιναν μόνο όσες πωλούνταν ως νύφες- ακόμα και μικρά κορίτσια 5 και 10 ετών, που τα χώριζαν βίαια από τις μητέρες τους. 

"Όταν πουλήθηκαν όλες οι νέες και όμορφες, κατάλαβα ότι ήρθε η σειρά μου" θυμάται η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια. Ο άνδρας της, ένας 50χρονος άνδρας που τον λένε Ζαΐντ, τη χτυπούσε βίαια και την ταπείνωνε καθημερινά μέχρι που η Άμσα κατάφερε να δραπετεύσει, παίρνοντας μαζί τον γιο της. 

«Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι που είμαι εδώ. Αλλά δεν έχω δύναμη να συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή, εύχομαι απλά να πεθάνω» είπε στην εφημερίδα η γυναίκα, τυχερή μέσα στην ατυχία της....