Βομβάρδισαν αποθήκες με στάρι, τις πέρασαν για βάσεις τζιχαντιστών

Αποθήκες σιτηρών βομβάρδισαν τα αμερικανικά μαχητικά που στη διάρκεια της νύχτας έκαναν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στη βόρεια και ανατολική Συρία. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα μαχητικά μπέρδεψαν τις αποθήκες αυτές με βάσεις τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιδρομές φαίνεται ότι είχαν θύματα μόνο αμάχους και όχι μαχητές. Για την ώρα δεν έχει αναφερθεί αριθμός θυμάτων.

Η περιοχή που έγιναν οι επιδρομές βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Χαλεπίου -στα δυτικά- και στο Κομπάνι, στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, του οποίου οι τζιχαντιστές του ΙΚ προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο από τις κουρδικές δυνάμεις αναγκάζοντας σε φυγή δεκάδες χιλιάδες Κούρδους της Συρίας.

Στην ανατολική Συρία, οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις βομβάρδισαν εργοστάσιο φυσικού αερίου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές έξω από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ τραυματίζοντας πολλά μέλη του ΙΚ, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών από τον περασμένο μήνα και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία με τη βοήθεια αραβικών συμμαχικών δυνάμεων.