Τζαμί φιλικό στους γκέι άνοιξε στο Κέηπ Τάουν

Μουσουλμάνος ακαδημαϊκός πήρε μια παράτολμη πρωτοβουλία και άνοιξε στο Κέηπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής ένα φιλελεύθερο τζαμί. Το το οποίο θα είναι, μικτό, φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους και θα δέχεται πιστούς από όλες τις θρησκείες! 

Μάλιστα στο "Open Mosque" (ανοιχτό τζαμί), οι γυναίκες όχι μόνο θα επιτρέπεται να προσεύχονται στον ίδιο χώρο με τους άνδρες, αλλά θα μπορούν αυτές να λένε την κεντρική προσευχή. 

Ο Ταζ Χάργκει , καθηγητής στο μουσουλμανικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Οξφόρδης στη Βρετανία, δήλωσε στο Newsday του BBC ότι ήταν ώρα για μια "θρησκευτική επανάσταση", παρά τις απειλές θανάτου και τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε από τα μέρη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας.

"Ανοίγουμε το τζαμί για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους" δήλωσε ο Χάργκει. "Στη Νότια Αφρική πριν από 20 χρόνια, έγινε μια ειρηνική επανάσταση που έριξε το από το απαρτχάιντ και έφερε τη δημοκρατία. Μια παρόμοια εξέλιξη θέλουμε να πετύχουμε και στο χώρο της θρησκείας", είπε. 

Όσον αφορά στο κατά πόσο η όλη ιδέα μένει πιστή στο ισλάμ, ο προοδευτικός μουσουλμάνος καθηγητής εξήγησε ότι η ιδέα του "ανοιχτού τζαμιού" δεν αντιτίθεται στους κανόνες.

«Το τζαμί που κάνουμε είναι ένα αντίγραφο του αρχικού τζαμιού του Προφήτη Μωάμεθ, όπου δεν υπήρχαν εμπόδια και σύνορα," είπε.

"Μάλιστα, η ιδέα της γυναικείας αφάνειας είναι μια καινοτομία που ήρθε μετά τον Μωάμεθ και δυστυχώς, έχει εδραιωθεί."