Ιράκ: Απελπισμένοι συγγενείς αγνοούμενων εισβάλλουν στη Βουλή

Σε εξέλιξη και με τις ισορροπίες οριακές ως προς το ποιος επικρατεί βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ. Σήμερα, οι ιρακινές δυνάμεις σημείωσαν σήμερα νέα νίκη σε βάρος των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους καταλαμβάνοντας τομείς μιας στρατηγικής σημασίας οδικής αρτηρίας.

Αφού ανέκτησε τον έλεγχο του φράγματος της Μοσούλης στα μέσα Αυγούστου, ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη κούρδων μαχητών και μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών σημείωσε τις τελευταίες ημέρες μια σειρά νικών.

Τα ιρακινά στρατεύματα συνέχισαν την αντεπίθεσή τους καταλαμβάνοντας τομείς μιας στρατηγικής σημασίας οδικής αρτηρίας που συνδέει το βόρειο Ιράκ με τη Βαγδάτη, σύμφωνα με τον στρατηγό Αμπντελαμίρ αλ Ζάιντο.

Χιλιάδες πάντως παραμένουν οι στρατιώτες οι οποίοι αγνοούνται. Αβέβαιη είναι και η μοίρα των 1.700 στρατιωτιών που εγκατέλειψαν τη βάση τους στην πόλη Τικρίτ πιστεύοντας ότι έχει συμφωνηθεί εκεχειρία. Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι τους σκότωσαν όμως καμία άλλη πηγή δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Οργισμένοι συγγενείς των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που αγνοούνται εισέβαλαν σήμερα κρατώντας πέτρες, ξύλα και σιδηρόβεργες στο κοινοβούλιο στη Βαγδάτη, όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Οι συγγενείς των ιρακινών στρατιωτών έσπασαν μερικές καρέκλες στο κυλικείο του κοινοβουλίου και επιτέθηκαν εναντίον βουλευτών και εργαζομένων και απαίτησαν να μάθουν την τύχη των αγνοούμενων.