Γάζα: Ανθρωπιστική εκεχειρία με ένα κοριτσάκι και 30 ακόμα νεκρούς

Εξαιρετικά εύθραυστη είναι όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που κήρυξε το Ισραήλ και τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, μετά από έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Ένα κοριτσάκι 8 ετών σκοτώθηκε και 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ισραηλινά πυρά στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας μετά την έναρξη της ισχύος της μονομερούς ανθρωπιστικής εκεχειρίας που κήρυξε το Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες απέδωσαν τα πυρά σε επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον κατοικίας στον προσφυγικό καταυλισμό του Σάτι.

Σχετικά με την επίθεση στο σχολείο την Κυριακή το μεσημέρι, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος ήταν τρεις μαχητές οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα κοντά στο σχολείο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «εγκληματική ενέργεια» που αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συγκλονισμένες από αυτή την «επαίσχυντη» επίθεση.