ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη αντίδραση άγνωστης φυλής σε συνάντηση με ξένους

Τρεις ινδιάνοι μιας απομονωμένης και άγνωστης φυλής του Αμαζονίου ήρθαν πριν λίγες ημέρες σε επαφή για πρώτη φορά με τους χωρικούς που ζουν στην άλλη όχθη του ποταμού και οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Βραζιλίας είναι πραγματικά εντυπωσιακές. 

Οι αυτόχθονες, αν και πρώτη φορά "επικοινωνούν" με άνθρωπο του 21ου αιώνα, δείχνουν αρκετά φιλικοί και κάνουν προσπάθειες να συνεννοηθούν με τους επιστήμονες και τους ειδικούς που τους παρακολουθούν με δέος.  

Η ομάδα ζει στη ζούγκλα, στην πολιτεία του Acre στη βορειοδυτική Βραζιλία, σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα του Περού.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συνάντηση στη Βραζιλία τις τελευταίες δύο δεκαετίες και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα μέλη της άγνωστης αυτής φυλής μπορεί να άφησαν την ασφάλεια του χωριού τους, λόγω των απειλών που προέρχονται από τους παράνομους υλοτόμους και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Υπάρχουν όμως και κακά νέα: Οι άνθρωποι αυτοί, μόλις ήρθαν σε επαφή με τον υπόλοιπό κόσμο, κόλλησαν γρίπη! Καθώς δεν έχουν αντισώματα για να τον πολεμήσουν, ο ιός μπορεί να αποδειχτεί ακόμα και θανάσιμος για εκείνους.

Μόλις οι επιστήμονες κατάλαβαν τι έγινε, παρείχαν όλα τα απαραίτητα φάρμακα στους ανθρώπους αυτούς. Στη συνέχεια εκείνοι αποσύρθηκαν και πάλι στο δάσος τους. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία μήπως δεν έχουν θεραπευτεί όλοι όσοι προσβλήθηκαν από τον ιό και υπάρξει εξάπλωση.