Κατακραυγή για τις επιθέσεις σε νοσοκομείο και πάρκο στη Γάζα

Παγκόσμια αποστροφή προκαλεί η νέα δολοφονική επίθεση με ρουκέτες στο μεγαλύτερο παλαιστινιακό νοσοκομείο που παρέμενε σε λειτουργία, έχοντας γλιτώσει από βομβαρδισμούς μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ αρνείται ότι προχώρησε στο βομβαρδισμό τόσο του νοσοκομείου όσο και του πάρκου, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Χαμάς, ενώ επικρατεί πλήρης σύγχυση με τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών, που είναι στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά. Παλαιστίνιοι γιατροί, σύμφωνα με το Associated Press, κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς και 46 τραυματίες από την επίθεση στο νοσοκομείο, ενώ ακόμα 8 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και 40 τραυματίστηκαν από το βομβαρδισμό του πάρκου.

Η αεροπορική ισραηλινή επιδρομή στόχευε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου, στο εσωτερικό του περιβόλου, διευκρίνισαν νοσοκομειακές πηγές, ενώ ο δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο είδε τον τοίχο του νοσοκομείου να έχει υποστεί ζημιές από τα πυρά ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα μία τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι, δήλωσαν σήμερα παλαιστίνιοι γιατροί.

Οι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός του νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για έναν "αδέσποτο" πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο.

"Πριν από λίγη ώρα το νοσοκομείο Σίφα και ο καταυλισμός προσφύγων του Σάτι επλήγησαν από επιθέσεις με ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα", σημειώνεται σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο στρατός.

Αίμα είχε πλημμυρίσει το έδαφος στους κήπους του καταυλισμού των προσφύγων μετά την έκρηξη. "Βγήκαμε από το τέμενος όταν είδα τα παιδιά να παίζουν με τα ψεύτικα όπλα τους. Δευτερόλεπτα μετά ένας πύραυλος έπεσε", είπε ο Μούντερ αλ Ντέρμπι, ένας ένοικος του καταυλισμού.

Την ίδια ώρα το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει πως τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά την επίθεση προανήγγειλε κλιμάκωση των επιθέσεων στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, "μέχρι να εξαλειφθούν όλες οι σήραγγες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες της Χαμάς".