Γάζα: Πύραυλος του Ισραήλ έπεσε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο

Ένας πύραυλος των ισραηλινών στρατευμάτων έπεσε στον περίβολο του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, άλλος πύραυλος έπεσε σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στις ακτές. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον πύραυλο, οι τρεις παιδιά. 

Ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για έναν «αδέσποτο» πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο (τελευταία ενημέρωση).

Εν τω μεταξύ, δύο Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα παιδί τεσσάρων ετών, σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που ακοινώνονται σήμερα, την ημέρα της μουσουλμανικής εορτής Φιτρ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Το παιδί σκοτώθηκε όταν μια οβίδα έπληξε ένα σπίτι στη Τζαμπαλίγια, μια συνοικία η οποία έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις εχθροπραξίες, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε 1.049 τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την 8η Ιουλίου. Περίπου 6.200 ακόμη Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Στην ισραηλινή πλευρά 43 στρατιώτες και τρεις άμαχοι —δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός— έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που εβλήθησαν στο έδαφος του Ισραήλ.

Νετανιάχου: Η εκεχειρία που θέλει ο ΟΗΕ δεν υπολογίζει τις ανάγκες μας

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε στην έκκληση που απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την άμεση κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαχητών της Χαμάς αλλά παραμελεί την ασφάλεια του Ισραήλ.

Η χθεσινή ανακοίνωση από το Συμβούλιο "σχετίζεται με τις ανάγκες μιας δολοφονικής τρομοκρατικής ομάδας που επιτίθεται εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και δεν έχει καμία απάντηση για τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ" είπε ο ίδιος στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό του γραφείο.