Πακιστάν: Δολοφόνησαν γιαγιά και εγγονές λόγω Facebook

Εξαγριωμένο πλήθος στο ανατολικό Πακιστάν δολοφόνησε μία γιαγιά και οι δύο εγγονές της,επτά και ενός έτους, για μία ανάρτηση στο Facebook που θεωρήθηκε βλάσφημη! 

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένα αγόρι από τη μουσουλμανική μειονότητα Αχμαντίγια - στην οποία ανήκαν τα θύματα της θηριωδίας- μοιράστηκε με σουνίτη φίλο του στο Facebook μία ανάρτηση, την οποία συντοπίτες του μουσουλμάνοι θεώρησαν βλάσφημη.  

Τότε δεκάδες ένοπλοι άνδρες, μέλη της σουνιτικής κοινότητας που είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά στη χώρα, λεηλάτησαν οικισμό των Αχμαντίγια στην πόλη Γκουτζρανουάλα και πυρπόλησαν τα σπίτια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η γυναίκα περίπου 50 ετών και οι δύο εγγονές της.

Οι δολοφονίες και οι διωγμοί θρησκευτικών μειονοτήτων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, ενώ η τιμωρία για αυτούς που προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων είναι ο θάνατος.

Σύμφωνα με τον πακιστανικό νόμο, οι Αχμαντίγια-που θεωρούν τους εαυτούς τους μουσουλμάνους, αλλά πιστεύουν σε έναν προφήτη μεταγενέστερο του Μωάμεθ--απαγορεύεται να απευθύνουν μουσουλμανικούς χαιρετισμούς, να λένε μουσουλμανικές προσευχές ή να χαρακτηρίζουν τέμενος τον τόπο λατρείας του.