Ο πρώτος Αμερικανός “καμικάζι αυτοκτονίας” στη Συρία

Οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα που πολεμά το καθεστώς στη Συρία κυκλοφόρησε ένα βίντεο του πρώτου Αμερικανού πολίτη που μπήκε στους κόλπους της και έγινε "μάρτυρας", έπειτα από μαι επίθεση αυτοκτονίας.  

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέτωπο αλ Νούσρα, εμφανίζεται ο 22χρονος Μονέρ Μοχάμεντ Αμπού Σαλά να χαμογελά και να λέει ότι, μετά την επίθεση που ετοιμάζεται να κάνει, ελπίζει να πάει στον ουρανό.

 

Ο Μοχάμεντ ήταν ανάμεσα στους βομβιστές καμικάζι που στις 25 Μαΐου επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη βορειοδυτική πόλη της Ιντλίμπ.

 

Ο 22χρνος Αμερικανός εμφανίζεται ζωσμένος με εκρηκτικά, ήρεμος και χαμογελαστός στο βίντεο να λέει με σπασμένα αραβικά: "Θέλω να ξεκουραστώ στη μετά θάνατον ζωή, στον ουρανό. Δεν υπάρχει τίποτα εδώ και η καρδιά δεν επαναπαύεται. Υπάρχει ευτυχία πέρα από την λογική στον παράδεισο".  

Ο Μοχάμεντ μεγάλωσε στη Φλόριντα και τελείωσε αρκετά κολέγια, πριν αποφασίσει να τα εγκαταλείψει όλα και αν φύγει για αν πολεμήσει στο πλευρό εξτρεμιστικής οργάνωσης στο εξωτερικό. Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός. Χιλιάδες ξένοι "μαχητές" από όλο τον κόσμο έχουν φύγει στη Συρία, για να πολεμήσουν με τους αντικαθεστωτικούς κατά των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.