Αεροπλάνο Ταϊβάν: Μπαμπά πέσαμε, έλα να με πάρεις!

Στις 23 Ιουλίου, αεροσκάφος της TRANSASIA Airways συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης στην επαρχία Πενγκχού της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  47 άνθρωποι και να τραυματιστούν 11.

 

Από το δυστύχημα σώθηκαν μόνο 10 επιβάτες, ανάμεσα τους και μια 34χρονη γυναίκα, η οποία ήταν και η πρώτη που ενημέρωσε για την συντριβή και το ακριβές σημείο. 

Η Hung Yu-ting, μέσα στην κόλαση που επικρατούσε γύρω της, βγήκε από το αεροπλάνο περνώντας μέσα από μια τρύπα, λίγα λεπτά πριν αυτό ανατιναχθεί. Στη συνέχεια πήγε στο κοντινότερο σπίτι και ζήτησε να τηλεφωνήσει... στον μπαμπά της! 

"Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι το αεροπλάνο έχει συντριβεί, αλλά αυτή κατάφερε να βγει και να πάω αμέσως να την πάρω", είπε ο πατέρας της Hung, ο οποίος μένει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο της συντριβής. 

Μέχρι να φτάσει ο ίδιος στο σημείο της τραγωδίας, η κόρη του είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια, όπου νοσηλεύεται ακόμα σε σταθερή κατάσταση.