ΒΙΝΤΕΟ – Μάλι : Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής

Τις πρώτες εικόνες από το σημείο όπου την Πέμπτη συνετρίβη το αεροπλάνο της Air Algerie , στο βόρειο Μάλι, κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο.

Το αεροσκάφος κατέπεσε με 116 επιβαίνοντες, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι.

"Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε μια σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του. 

Η Αλγερία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί και ο Νίγηρας μετείχαν στις έρευνες σε μια τεράστια περιοχή γύρω από το Γκάο, για να εντοπίσουν τα συντρίμμια και να αρχίσει η περισυλλογή των πτωμάτων. 

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, το αεροσκάφος της Air Algérie συνετρίβη σε μια ερημική περιοχή του βόρειου Μαλί και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε μια μεγάλη περιοχή, μαρτυρώντας τη βίαιη πρόσκρουσή του στο έδαφος.

Οι εικόνες αυτές, οι πρώτες που δημοσιοποιούνται από το σημείο της συντριβής, δείχνουν μια περιοχή της ερήμου με άμμο όπου φυτρώνουν μερικοί θάμνοι.

Μεταλλικά συντρίμμια τα οποία δεν φαίνονται καλά είναι διασκορπισμένα σε ακτίνα δεκάδων μέτρων, ενώ τα κύρια μέρη του αεροπλάνου (τα φτερά, η μηχανή) δεν είναι ορατά.