Άγνωστη η αιτία θανάτου του πλοιοκτήτη του Sewol

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου του επιχειρηματία Γιο Μπγιούνγκ Ουν ο οποίος ήταν ο πλοιοκτήτης του οχηματαγωγού που βυθίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, παρασέρνοντας στο θάνατο περισσότερους από 300 ανθρώπους στην πλειοψηφία τους μαθητές σχολείου που πήγαιναν εκπαιδευτική εκδρομή.

Η νεκροψία και το τεστ DNA στο πτώμα του επιχειρηματία που ήταν σε πολύ προχωρημένη αποσύνθεση δεν έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση, ανέφερε ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Σεο Γιονγκ- σεόκ μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Γιο που ήταν καταζητούμενος για πολλαπλά αδικήματα μετά το ναυάγιο του οχηματαγωγού βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή στις 12 Ιουνίου. Η Αστυνομία όμως ανακοίνωσε μόλις αυτή την εβδομάδα ότι το πτώμα που είχε βρεθεί ήταν του φυγόδικου πλοιοκτήτη.

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας αλλά ήταν αδύνατο να προσδιορίσουμε τα ακριβή αιτία του θανάτου", ανέφεραν τα στελέχη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Από την νεκροψία δεν διαπιστώθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο θάνατος προήλθε από τραύμα το οποίο προκλήθηκε από κάποιο όπλο ή αν υπήρξε στραγγαλισμός, καθώς οι ιστοί της κεφαλής και του τραχήλου έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης του πτώματος, ανέφεραν οι ιατροδικαστές.

Ο Γιο ήταν πατριάρχης της οικογένειας στην οποία ανήκε το οχηματαγωγό Sewol το οποίο ανατράπηκε και βυθίστηκε στις 16 Απριλίου σκοτώνοντας περισσότερους από 300 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά από το ίδιο σχολείο.