Ταϊβάν: Αεροπορική τραγωδία με 47 νεκρούς και 11 τραυματίες

Αεροσκάφος της TRANSASIA Airways συνετρίβη κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης στην επαρχία Πενγκχού της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  47 άνθρωποι και να τραυματιστούν 11. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση εσωτερικού,  από την πρωτεύουσα, Ταϊπέι στο νησί Penghu, στα στενά της Ταϊβάν,  μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και της Ταϊβάν.  Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο όπου προσπαθούσε να προσγειωθεί, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος της πτήσης GE222  μετέφερε συνολικά 58 άτομα, 54 επιβάτες και 4μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με το δίκτυο TVBS το αεροσκάφος προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή και τα γύρω σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος αλλά τις τελευταίες ώρες η Ταΐβάν επλήγη από το πέρασμα του τυφώνα Μάτμο, ο οποίος άφησε πίσω του συντρίμμια σε ολόκληρη τη χώρα.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιλότοι αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιε Κουάνγκ-σι, 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 σώθηκαν αλλά έχουν υποστεί τραυματισμούς. "Ακόμη προσπαθούμε να εξακριβώσουμε ποια είναι η κατάσταση", είπε ο Γιε και ότι πρόκειται να μεταβεί στη νήσο Πένγκχου μαζί με μια ομάδα ερευνητών αεροπορικών δυστυχημάτων.  

Η TransAsia Airways εδρεύει στην Ταϊβάν, εκτελεί κυρίως εσωτερικές πτήσεις —αλλά και διεθνείς, εξυπηρετώντας δρομολόγια στην Ιαπωνία, στην Ταϊλάνδη και στην Καμπότζη, μεταξύ άλλων προορισμών στην Ασία— και διαθέτει έναν στόλο 23 αεροσκαφών, κυρίως Airbus.