Η κοινωνία ενώνει: Εβραίοι και Μουσουλμάνοι χέρι-χέρι!

Η αιματοχυσία στην Παλαιστίνη έχει προκαλέσει οργή ανά τον κόσμο, αλλά και ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι… φωνάζουν και άλλοι θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα. Ότι η αγάπη είναι υπεράνω του πολέμου.

Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας και να συγκρούονται με την Χαμάς, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών να αυξάνεται καθημερινά, αλλά και η αγάπη συνεχίζει το… θαύμα της. Ένα κίνημα που ονομάζεται "Jews And Arabs Refuse To Be Enemies" έχει αναπτυχθεί στα social media. 

Εβραίοι και Άραβες αποδεικνύουν ότι όντως αρνούνται να είναι εχθροί. Αγκαλιάζονται, φιλιούνται, κρατιούνται χέρι-χέρι και φωτογραφίζονται μαζί. Μικτά ζευγάρια, οικογένειες και φίλοι -μεγάλοι και μικροί- ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες τους και εξηγούν ότι είναι μαζί, εραστές, φίλοι, οικογένειες. Δεν τους χωρίζει ο πόλεμος, ούτε τα πυρά του, σε μια ιστορία αγάπης που δεν μπορεί να βαφτεί με αίμα.

Η αγάπη ενώνει!

"Όταν γνωριστήκαμε είχαμε ο καθένας τα πιστεύω του. Διαφωνούσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε κάποιες φορές σε πολιτικά θέματα, αλλά πλέον καταλαβαίνουμε ο ένας πως το βλέπει ο άλλος και ξέρουμε ότι αυτό που μετράει τελικά είναι ότι αγαπιόμαστε", τονίζει η δημοσιογράφος Σουλόμε Άντερσον, η οποία φιλά τον Ισραηλινό σύντροφο της μπροστά στον φακό, σε μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Πολλές οι ιστορίες, μεγάλη η αγάπη -με όποια μορφή και αν υπάρχει- μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων που στηρίζουν το νέο κίνημα. Αυτοί οι άνθρωποι ξεχωρίζουν και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της αγάπης και κατά του πολέμου!