Με την ευλογία του Χριστού (του Ρίο) η έναρξη του Μουντιάλ

Καλή η οργάνωση αλλά και λίγη βοήθεια... άνωθεν δεν βλάπτει. Έτσι σκέφτονται οι Βραζιλιάνου που έχουν επιδοθεί σε αγιασμούς και τελετές όλων των θρησκειών για να πάνε όλα κατ' ευχήν τον Σάββατο 14 Ιουνίου, στη σέντρα του Μουντιάλ. 

Αρχικά, το άγαλμα-ορόσημο του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτίστηκε τη νύχτα της Πέμπτης με τα χρώματα της κάθε συμμετέχουσας ομάδας ποδοσφαίρου, σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα!

"Ο Χριστός, με ανοιχτές αγκάλες, κάνει ένα όμορφο αφιέρωμα που δείχνει ότι οι Βραζιλιάνοι είναι φιλόξενοι, ειρηνικοί και για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι μια αξέχαστη στιγμή για όλους μας " λέει ο πάτερ Ομάρ, ο οποίος κάνει και ευχέλαια για την ομαλή έναρξη του Μουντιάλ. 

Όμως, για να είναι σίγουροι για την θεία εύνοια, οι Βραζιλιάνοι ζητούν και τη βοήθεια ενός από τους πιο διάσημους μάγους της χώρας, του Chic Jeitoso. 

"Καίω κεριά στο χρώμα της βραζιλιάνικης σημαίας, και επίσης έχω κέρινο ομοίωμα τις μπότες του Neymar, επειδή αυτός είναι σημαντικότερος παίκτης μας, το αστέρι μας, όπως ήταν ο Πελέ. Καίω επίσης και τα χέρια του τερματοφύλακα Ζούλιο Σέζαρ, διότι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να του βάλουν γκολ", εξηγεί ο μάγος. 

Οι οπαδοί της Βραζιλίας ελπίζουν πάντως η ομάδα τους μπορεί να κάνει τα μαγικά της και να κερδίσει το παιχνίδι με την Κροατία την Πέμπτη, και να περάσει στους τελικούς.