Ερντογάν: Επιμένει για στρατόπεδα Κούρδων τρομοκρατών στην Ελλάδα

Στη δράση "τρομοκρατικών" ομάδων στη χώρα, οι οποίες υποστηρίζονται από ξένες κυβερνήσεις και οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και τα επεισόδια στο εσωτερικό της Τουρκιάς- με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας- αναφέρθηκε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. 

Με αφορμή τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στην συνοικία Οκμεϊντάνι της Κωσταντινούπολης - όπου ζει μια μεγάλη κοινότητα Αλεβιτών και δρουν οργανώσεις της αριστεράς και των Κούρδων- και εν όψει της επετείου του Πάρκου Γκεζί, ο Ερντογάν είπε ότι παράνομες οργανώσεις "συνεχώς προκαλούν" τις δύο αυτές μειονότητες, προκειμένου να υπάρξουν εντάσεις.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν έκανε λόγο για εμπλοκή της κουρδικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο)  στις συγκρούσεις της προηγούμενης εβδομάδας, όπου σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι. Μάλιστα ανέφερε και "δυνάμεις εκτός της Τουρκίας, οι οποίες συνωμοτούν με την οργάνωση για να προκαλέσουν θρησκευτική αναταραχή στη χώρα".

"Γνωρίζουμε όλοι ποιοι υποστηρίζουν και προστατεύουν αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα της DHKP/C εδρεύουν στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να μπαίνουν στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστείλει τη δράση τους αλλά δε γνωρίζουμε αν συνεχίζουν να επιχειρούν εκεί" είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Η DHKP/C, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.