Πολύνεκρες μάχες στη Βεγγάζη της Λιβύης

Πολύ ακριβή αποδεικνύεται η ...Αραβική Άνοιξη στην Λιβύη, τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Καντάφι, με τον θάνατο του Λίβυου δικτάτορα.  

Από το 2011, η χώρα μαστίζεται από εσωτερικές μάχες φυλών και ανταρτών που διεκδικούν ένα μερίδιο της πίτας και συνεχείς αλλαγές κυβερνήσεων, απαγωγές, βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες. Στο τελευταίο επεισόδιο βίας, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 146 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, σε συγκρούσεις μεταξύ μιας ένοπλης ομάδας πιστής σε έναν απόστρατο στρατηγό και ισλαμιστών ανταρτών, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.

Επίσης, το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε λόγω των σφοδρών μαχών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Την ίδια ώρα, η Αλγερία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία και το προξενείο της στην Τρίπολη λόγω μιας "πραγματικής και άμεσης απειλής" εναντίον των διπλωματών της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τις αρχές της Λιβύης, να κλείσουν κατεπειγόντως, για προληπτικούς λόγους, η πρεσβεία και το γενικό προξενείο στη λιβυκή πρωτεύουσα. 

Στο κείμενο της ανακοίνωσης εκφράζεται επίσης η "αλληλεγγύη" της Αλγερίας στο λαό της Λιβύης και την κυβέρνησή της και η στήριξή της "στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εγκαθίδρυση κράτους δικαίου και την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας" σε όλη τη χώρα.