Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια στο Αφγανιστάν

Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο δυτικό Αφγανιστάν από την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που πυροδοτήθηκε ενώ περνούσαν με το αυτοκίνητό τους από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί, ανέφεραν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Η οικογένεια κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιντάντ, στην επαρχία Χεράτ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν, όταν η βόμβα εξερράγη χθες το βράδυ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της περιοχής, Αμπντούλ Χαμίντ Νουρί.

"Τα εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας, δύο γυναίκες, πέντε παιδιά και δύο άνδρες, σκοτώθηκαν ακαριαία" από την έκρηξη, είπε ο ίδιος. Τον απολογισμό και τις συνθήκες της τραγωδίας επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, Σάμεχ Ουάφα.

Την ευθύνη για την επίθεση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει καμία οργάνωση. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούν ένα από τα βασικά όπλα των Ταλιμπάν.

Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στοίχιζαν τη ζωή σε 962 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 1.928 μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στο Αφγανιστάν το 2013, ενώ αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου ή τραυματισμού πολιτών στη σύρραξη, σύμφωνα με μια έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama).