Νιγηρία: Νέα απαγωγή κοριτσιών από τη Μπόκο Χάραμ

Μία σχεδόν ημέρα μετά το ανατριχιαστικό βίντεο της Μπόκο Χάραμ- όπου ο ηγέτης της οργάνωσης παραληρεί για το ότι θα πουλήσει ως νύφες τα 230 κορίτσια που απήγαγε στις 14 Απριλίου- οι εξτρεμιστές ισλαμιστές προχώρησαν σε νέα απαγωγή. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένοπλοι αντάρτες εισέβαλαν τη διάρκεια της νύχτας σε ένα χωριό, κοντά σε ένα από τα οχυρά τους στη βορειοανατολική Νιγηρία και απήγαγαν οκτώ κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών.

"Ήταν πολύ και οπλισμένοι. Ήρθαν με δύο φορτηγά, βαμμένα στο χρώμα του στρατού. Άρχισαν να επιτίθενται και να λεηλατούν το χωριό μας", είπε ένας κάτοικος του χωριού Γουαράμπι, όπου έγινε η επίθεση.

Ανώνυμη πηγή της αστυνομίας είπε ότι τα κορίτσια φορτώθηκαν στα φορτηγά μαζί με ζώα και τρόφιμα που έκλεψαν οι αντάρτες.  

Η απαγωγή των 230 μαθητριών έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά το θρίλερ με τις τύχες των κοριτσιών. 

Σήμερα, ο ΟΗΕ προειδοποίησε την Μπόκο Χαράμ να μην πουλήσει τις μαθήτριες ως σκλάβες. "Προειδοποιούμε τους δράστες ότι στο διεθνές δίκαιο υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της δουλείας και της σεξουαλικής δουλείας. Υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ και τόνισε ότι "οποιοσδήποτε υπεύθυνος μπορεί να συλληφθεί, να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες, να δικασθεί και να φυλακισθεί ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.

Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπάκαρ Σεκάου, δήλωσε σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, ότι ο Αλλάχ του είπε να πουλήσει τα κορίτσια τα οποία απήγαγαν μαχητές του και προειδοποίησε όλες τις γυναίκες της Νιγηρίας να "παρατήσουν τη δυτική εκπαίδευση και να πάνε να παντρευτούν", όπως προστάζει η θρησκεία τους.