Το πρώτο ξένο δίκτυο ξεκινά να εκπέμπει στην Κίνα

Το κρατικό αυστραλιανό κανάλι ABC θα είναι το πρώτο ξένο τηλεοπτικό δίκτυο που θα αρχίσει να εκπέμπει στην Κίνα.

Οι αρχές του Πεκίνου έδωσαν αποκλειστικά δικαιώματα εκπομπής στο αυστραλιανό κανάλι για όλη τη χώρα. Αυτό θα εξασφαλίσει στο ABC πρόσβαση σε 1,3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Αυτό θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για την αναγνωρισμένη ποιότητα των προγραμμάτων του ABC, αλλά και της γενικότερης αποδοχής της Αυστραλίας εκ μέρους των Κινέζων.

Μέχρι τώρα η κινεζικές Αρχές είχαν χορηγήσει τηλεοπτικές άδειες περιορισμένων εκπομπών στη χώρα τους μόνο στο BBC και CNN τα οποία και μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος μόνο μέσω των κλειστών κυκλωμάτων των μεγάλων διεθνών ξενοδοχείων και σε μέρη που σύχναζαν επισκέπτες από το εξωτερικό.

Η σχετική συμφωνία μεταξύ του ABC και της αρχής ελέγχου τηλεπικοινωνιών της Κίνας, που είναι πλέον η μεγαλύτερη αγορά με τους περισσότερους τηλεθεατές στον κόσμο, αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη.

Η πιο πάνω συμφωνία αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τη συντηρητική κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ, η οποία και σχεδιάζει να μειώσει τα χρήματα που δίνει στο ABC στον νέο προϋπολογισμό που αναμένεται να κατατεθεί στις 4 Μαΐου.