Τριάντα νεκροί από διαδοχικά αμερικανικά χτυπήματα στην Υεμένη

Μεγάλης κλίμακας αμερικανική επιχείρηση με τη χρήση μη επανδρωμένων σκαφών σημειώθηκε την Κυριακή σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στην περιοχή Αμπιάν της Υεμένης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμα, σύμφωνα με διεθνή Μέσα.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης και σε κομβόι τεσσάρων οχημάτων, τα οποία μετέφεραν οπλισμένους τρομοκράτες. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής Αμπιάν, είναι και σημαντικά στελέχη της Αλ Κάιντα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος της Υεμένης που μίλησε στο δίκτυο CNN έκανε λόγο για "μαζική και άνευ προηγουμένου" επιχείρηση εναντίον της Αλ Κάιντα, στην οποία συμμετείχαν κομάντο από την Υεμένη.

Σε ανακοίνωσή της, η Ανώτατη Επιτροπή Ασφαλείας της Υεμένης γνωστοποίησε πως "πολλαπλά επιτυχημένα αεροπορικά χτυπήματα σημειώθηκαν σε κρησφύγετα της Αλ Κάιντα, σκοτώνοντας δεκάδες παραστρατιωτικούς, ξένους και από την Υεμένη, σε μία δύσβατη περιοχή μεταξύ των επαρχιών Αμπιάν και Σάμπουα".