Λουτρό αίματος σε τέμενος της Χομς

Βόμβα εξερράγη σήμερα έξω από ένα τέμενος στην κεντρική πόλη Χομς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

"Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από μια τρομοκρατική βόμβα μπροστά από το τέμενος Μπιλάλ αλ Χάμπσι... καθώς ο κόσμος έφευγε από το τέμενος", ανέφερε η τηλεόραση.

 Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen του Λιβάνου, που έχει ρεπόρτερ στη Συρία, μετέδωσε ότι η επρόκειτο για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.  

 Το τέμενος βρίσκεται σε ένα τμήμα της Χομς που ελέγχεται από την κυβέρνηση. Εκατοντάδες μαχητές των ανταρτών και πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην παλιά συνοικία της Χομς, περικυκλωμένοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και παραστρατιωτικούς που μάχονται υπέρ του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Χομς, που ο πληθυσμός της αποτελείται από σουνίτες μουσουλμάνους, αλαουίτες και χριστιανούς, υπήρξε το θέατρο των πρώιμων διαδηλώσεων εναντίον του Άσαντ το 2011, οι οποίες, έπειτα από την προσπάθειά του να τις καταστείλει με τη βία, εξελίχθηκαν σε ένοπλη εξέγερση.