Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό

Ένας ισχυρός σεισμός 7.2 Ρίχτερ έπληξε σήμερα το Μεξικό κουνώντας τα κτίρια στην πρωτεύουσα και κάνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι στους δρόμους.  

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS, η δόνηση είχε επίκεντρο στο δυτικό κρατίδιο Γκερέρο, βορείως του παραθαλάσσιου θέρετρου του Ακαπούλκο.

Σύμφωνα με TO USGS ο σεισμός ήταν σχετικά ρηχός και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 24 χιλιομέτρων.

Η σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού έχει εκτιμήσει το μέγεθος της δόνησης στους 7 βαθμούς και ο συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Λουίς Φελίπε Πουέντε, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι "μέχρι στιγμής" δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.  

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα κεντρικά της χώρας, κυρίως στο Μεξικό, την πρωτεύουσα των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και στα ανατολικά, στην πολιτεία Βερακρούζ ή στα νότια, στις πολιτείες Γκερέρο, Οαξάκα και Τσιάπας.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση στις πολιτείες όπου ο σεισμός έγινε αισθητός, όμως έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές" προσέθεσε ο Πουέντε.

Στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Μιγκέλ Άνχελ Μανκέρα ανέφερε ότι οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση ορισμένων κτιρίων.

"Έως αυτή τη στιγμή παρατηρούμε μόνο εκκενώσεις κτιρίων, θα συνεχίσουμε τις αναφορές μας" έγραψε ο δήμαρχος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στη συνοικία Ρομά υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ έσπασαν βιτρίνες. Επίσης, τοίχοι κατέρευσαν χωρίς ωστόσο σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με τις αρχές.