Πέθανε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της ισπανόφωνης λογοτεχνίας, ο τιμημένος με Νόμπελ Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τον μεξικανικό Τύπο.

Ο διάσημος Κολομβιανός συγγραφέας των αριστουργημάτων "Εκατό χρόνια μοναξιάς" και "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, στο Μεξικό, έχοντας δίπλα του την σύζυγό του και τους δυο γιους του.

Στις 8 Απριλίου, ο 87χρονος συγγραφέας είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της πόλης του Μεξικό σε κατάσταση "πολύ αδύναμη", ύστερα από οκτώ ημέρες νοσηλείας για πνευμονία.

Η μεξικανική εφημερίδα El Universal είχε γράψει ότι ο καρκίνος των λεμφαδένων - από τον οποίο είχε προσβληθεί ο Μάρκες πριν από 15 χρόνια- εμφανίστηκε εκ νέου και τώρα έχει κάνει μετάσταση στους πνεύμονες, τα γάγγλια και το ήπαρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια και οι γιατροί αποφάσισαν από κοινού να μην υποβληθεί ο άρρωστος σε ογκολογική θεραπεία, αλλά να του παρασχεθεί ανακουφιστική αγωγή στο σπίτι. 

Ο Μάρκες εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν στις 6 Μαρτίου, όταν έκλεισε τα 87 του χρόνια βγήκε για λίγα λεπτά από το σπίτι του, για να χαιρετίσει τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί απ' έξω (φωτ).